‘Samsung wil af van Android’

Het lijkt een mooi huwelijk, Samsung en Android, maar volgens senior analist Aapo Markkanen van ABI research wil Samsung binnenkort scheiden. De Zuid-Koreaanse electronicagigant zou af willen van Android en hun eigen besturingssysteem Tizen willen gebruiken. De ontwikkelingen in de markt en de presentatie van de Galaxy S4 zouden daar volgens Markkanen op wijzen.

De analist denkt dat Samsung in de komende twee jaar af wil van Android. “Het woord ‘Android’ is niet genoemd tijdens de presentatie”, merkte Markkanen op na de presentatie van de Galaxy S4. Ook merkt hij op dat Samsung steeds vaker eigen software en apps naar de toptoestellen brengt.

Het alternatieve van Samsung is volgens Markkanen de Tizen OS. De geruchtenmolen is alvast gestart, want een nieuw topmodel zou op het besturingssysteem gaan draaien. Verder denkt de analist dat de nieuwe diensten en software van Samsung ervoor gaan zorgen dat Tizen een kans van slagen heeft, ook omdat de Galaxy-serie zo’n bekende naam is geworden. Tot nu toe zijn het echter slechts speculaties.