Apple ontmanteld populaire jailbreak

Apple komt met een update van iOS die de laatste jailbreak tegen gaat. Niet lang geleden werd iOS gejailbreakt door de hackers van evad3rs. Deze kreeg de titel Evasi0n en werd de populairste jailbreak ooit. Gebruikers kunnen hun smartphone er mee inrichten zoals ze dat zelf willen.

Maar binnenkort is dat verleden tijd, als het aan Apple ligt. Het bedrijf is bezig met een update voor iOS die de jailbreak tegengaat. Dat blijkt uit een betaversie van een update voor iOS die Apple aan ontwikkelaars heeft gestuurd. Met de update dicht Apple minimaal één van de vijf lekken in iOS, waardoor de  jailbreak niet meer werkt.

David Wang, één van de ontwikkelaars van Evasi0n, is in het bezit van de beta-code en stelt dat de update inderdaad zorgt dat de jailbreak niet meer werkt. Omdat Apple mogelijk ook andere bugs zullen oplossen waarop de jailbreak is gebaseerd, zegt evad3rs voorlopig geen nieuwe jailbreak uit te geven. “Als een van de kwetsbaarheden is opgelost dan werkt Evasi0n niet meer”, aldus Wang. “We zouden deze kunnen vervangen door gebruik te maken van een andere kwetsbaarheid, maar de meeste bugs – zo niet alle – zullen mogelijk (door Apple) zijn opgelost als iOS 6.1.3 uitkomt.”

Het duurt nog ongeveer een maand voordat Apple de patch uitbrengt. Tot die tijd werkt de jailbreak nog.